Elérhetőségek

Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Cím: 9700 Szombathely,
Hollán E. u. 14.
Telefon:
+3694/318-560
Fax: +3694/318-560
E-mail:
szombathelyikaritasz@gmail.com
Szombathelyi...

Szombathelyi Egyházmegyei Karitász adatok

Adószám: 18889741-2-18

Bankszámlaszám: 11747006-20209380Bemutatkozás


A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász célja: az érdeklődés felkeltése a katolikus, karitatív tevékenység iránt. Szervezett anyagi és természetbeli segítségnyújtás a lelki és testi bajban szenvedőknek minden lehetséges területen.

Karitatív célok megvalósítása érdekében adományokat gyűjt, melyek jórészt az áldozatkész falusi és városi emberektől érkeznek, de több neves cég is támogatja a szervezet tevékenységét.

Működteti a Családokat Segítő Szolgálatot ahol a rászorulókat élelmiszerrel és ruha adománnyal segíti.

A Karitász bolt tevékenysége szociális érzékenységen alapul, minimális összegért jó minőségű ruhát lehet vásárolni, a bolt bevétele pedig a Családokat Segítő Szolgálat tevékenységét segíti.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a karitatív tevékenységen kívül intézményhálózatot is működtet.  A szenvedélybetegek és a pszichiátriai betegek ellátását vállalta fel, különböző ellátási szinteken, Szombathely városában és a Szombathelyi Kistérségben.

A Szenvedélybeteg rehabilitációjában a Rév alacsonyküszöb és közösségi gondozást, a Hársfa-ház Nappali és Átmeneti ellátást biztosít.

A Szikla Közösségi Gondozó és Nappali ellátó a pszichiátriai betegek gondozását és rehabilitációját végzi.

A Hársfa-házban valósult meg a szenvedélybetegek és a pszichiátriai betegek részére 2007-ben a Szociális foglalkoztatás, mely napjainkban egyre bővül.
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Egyházmegyei Karitász - Magyar